Termékek Menü
0
Kategóriák
Hario Syphon TCA-2 vákumos kávékészítő 0,24L Katt rá a felnagyításhoz

Hario Syphon TCA-2 vákumos kávékészítő 0,24L

Ár:
26.000 Ft (20.472 Ft + ÁFA)
Cikkszám: CFFDRPP111155
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 520
Gyártó: Hario
Leírás és Paraméterek

A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is.

A kávés szifon (más néven: lombik, vacuum pot) működése:

1. - A gumitömítéssel zárt alsó üveg lombikból az alulról melegített víz a gőz hatására a szifoncsövön keresztül a felső üveg edénybe áramlik.

2. - A felső üveg edényben a frissen őrölt kávé kivonatolódik: kioldódnak az értékes szín-,íz-,illat-anyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk.

3. - Amikor az alsó üveg lombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét.

Az alkalmazott őrlemény-mennyiség és -finomság, az adagolási mód és az áztatási idő változtatásával különböző kávéminőségeket hozhatunk létre.

A kávékészítő szifon elterjedt technológiának számított a XX. század első felében. Észak-Amerikában és Európában több tucat háztartási eszközgyártó kínálatában szerepelt (Cona, Cory, General Electric, Nicro, Silex, Sunbeam...). Az 1950-es évektől folyamatosan szorult ki az otthoni kávés eszközök közül. A tűzhelyen használható gőznyomásos (mokka) és egyéb kávéfőzők olcsóbbak és kevésbé sérülékenyek, az elektromos filter- és (később elterjedő) eszpresszógépek pedig jóval kényelmesebbek voltak. A kávészifon eltűnt a polcokról, csak néhány üzem folytatta a gyártást.

E technológia számára az újjászületést az utóbbi évtizedekben lezajlott amerikai-angolszász kávés „forradalom” hozta el. A 90-es években előbb az espresso alapú italok értek el sikereket a fogyasztók között, de a 2000-es évektől egyre inkább megjelent az igény az alternatív, különleges kávés technológiákra. Ennek oka, hogy az espresso-val csak nemrégen megismerkedő kávékultúrák profi baristái és az elhivatott otthoni kávékészítők szembesültek saját korábbi kávékészítési és -fogyasztási szokásaikkal. Az espresso a csészeminőség ("cup quality") új szintjét valósította meg, ezzel új elvárásokat hívott életre. Elkezdték újraértékelni az eddigi, bejáratott és megszokott gyakorlatokat. Rájöttek, hogy a csészeminőség egyik fontos tényezője az adagonkénti készítés. A nagyüzemi vagy irodai filterfőzőkben túl sok kávéőrleményen túl sok víz áramlik át és ez túlkivonatolást eredményez. Keresni kezdték az 1-2 adagos kávés eszközöket. A rég elfeledett, vagy már alig-alig használt módszerekkel (szifon, karlsbadi kanna, porcelán cup dripper) kísérletezni kezdtek, és hamar rájöttek, hogy kiváló kávék készítésére alkalmasak. Ezek a technológiák mára a különleges kávéminőséget kínáló kávézók pultjának szerves részét képezik (Brew Bar).

Japánban a híres Hario (a márkanév jelentése – "az üveg királya") gyár hosszú évtizedek óta töretlenül élteti a szifonos kávékészítés kultuszát. Ennél a technológiánál a biztonság és a termékminőség szempontjából egyaránt kulcsfontosságú a kifinomult, precíz üvegmegmunkálás, amit a gyártó tapasztalata és a márka megkérdőjelezhetetlen, nemzetközi elismertsége garantál.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek