Szaké
A sake, vagy szaké a japánok ősi itala, mely rizs erjesztésével készül. A szakét a nyugati kultúrákban rizsborként is ismerik, de a név ellenére, a sake nem a borok családjába tartozik. A szaké erjedéskor 18-20%-os alkolhtartalmú, amit visszahigítanak, és a végleges palackozáskor alkoholtartalmát 15% körülire állítják be. Üzletünkben számos eredeti japán szaké közül válogathat. Európai kultúránktól ugyan elég távol áll a távol-keleti gasztronómia, de ma már egyre több olyan vendéglátóhely és üzlet megtalálható nálunk is, melyek közelebb hozhatják azt hozzánk. Ha Japán hangulatot szeretnénk az étkezőasztalhoz varázsolni, akkor érdemes az olyan egzotikus italok között keresgélni, mint amilyenek a szakék. Az autentikus japán szaké egy rizs alapú ital, melyet speciális eljárással készítenek. a szakéról bővebben itt olvashatsz.