Termékek Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2020. 04. 26. 00:00:00
Amit tudnod kell a gin fűszerekről – Útmutató recepttel

Forradalom tört ki a ginkészítésben: gin fűszerek széles választéka jelent meg a nagyvilágban, az ízesítők pedig itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nemcsak a ginek szerelmeseinek, hanem a gin tonic rajongóinak is bemutatjuk az utóbbi idők legnagyobb trendjét!

2020. 03. 29. 22:18:19
Játékszabályzat
2019. 02. 22. 09:00:00
Koktélbolt - A hét itala: Bols Genever 21 A felfedezők zamata!
A genever Hollandia és Belgium malátázott, gabona alapú, borókabogyóval főzött, égetett szesze, melyből évszázadokkal később a gin is kifejlődött.
2018. 08. 31. 14:01:11
Rum- és koktélkóstoló Fókuszban a Mount Gay és karibi rumok! Barbados valamivel kisebb, mint Magyarország, mégis egy óriási előnnyel rendelkezik, hiszen itt egész évben süt a nap, ami a rumok ízvilágára is jótékony hatással van.
2018. 09. 25. 00:00:00
5 érv, amiért ma is népszerű a kotyogós kávéfőző

A konyhában használatos eszközök kapcsán rendszerint nem csak a funkciót, hanem az esztétikumot is szem előtt szoktuk tartani, és ez a kotyogós kávéfőző esetében sincsen másként. Igen, joggal gondolhatnánk, hogy ez a készülék már idejétmúlt, ugyanis legtöbben csak szüleink, nagyszüleink konyhájában láttunk ilyet legutóbb. Tény pedig, hogy a kotyogós kávéfőző reneszánszát éli, és megújult megjelenéssel és minőségben elérhető napjainkban, akár az online rendelés kényelmét kihasználva. De mégis miért vonzódunk az ilyen régi hangulatot idéző darabok iránt? Minek köszönheti a jó öreg kotyogós, hogy ismét a konyhák gyakran használt eszközévé válhat? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

2018. 09. 20. 00:00:00
Whiskey, a bárszekrény kötelező lakója Vannak olyan italok, amelyek fogyasztása nem csak a jó hangulat, hanem a tradíciók jegyében is zajlik, s a whiskey tipikusan ilyen. Minden valamirevaló bárszekrényben megtalálható, és vendéglátóhelyet is alig találni, ahol ne szerepelne az itallapon. Természetesen annak minősége korántsem elhanyagolható, mint ahogyan a fogyasztásnak is meg szokás adni a módját. A szigorú előírások alapján előállított italok számos rajongó tudhatnak magukénak, de azok is előszeretettel választják, akik egyszerűen csak valami ütőset szeretnének inni.
2018. 09. 17. 00:00:00
Koktél szirup, szeszes ital és dekor- a tökéletes koktélok titkai

A koktél szirup ma már egyre gyakrabban kap helyet az otthoni bárszekrényekben is. Ez nem csak a megfizethető áraknak, hanem a kis kiszereléseknek is köszönhető. Ezekből az alapanyagokból ugyanis rendszerint keveset használunk, viszont a koktél szirup elengedhetetlen ahhoz, hogy a kívánt ízhatást érhessük el a poharakban. Számos koktélrecept tartalmazza használatát, ezért érdemes akár többfélét is beszerezni otthonra.

2018. 09. 19. 00:00:00
5 tanács az abszint fogyasztásához

Az abszint nem véletlen a bűn és mámor italaként számon tartott, hiszen rendkívül magas alkoholtartalommal rendelkezik, ezért fogyasztása igencsak megváltoztatja a valósághoz fűződő viszonyt. Neves művészek is szívesen tették le mellette a voksot, ám a 83 százalék fölötti alkoholtartalom a 19. században még a közerkölcsöt és a közrendet is képes volt megbomlasztani. Nem véletlen vettek vissza az alkoholtartalomból, ám még így is igen bódító hatással bírt az abszint. Napjainkban a benne megtalálható üröm mennyiségét szabályozza az  Unió szigorúan, így mindössze 10 mg/kg mennyiségben határozták azt meg. Ennek ellenére is a legerősebb tömény szeszes italként számon tartott, és fogyasztásával érdemes igencsak körültekintően bánni.

2018. 09. 16. 00:00:00
Pina Colada, a koktél, amit mindenki ismer 40 ml fehér rum, 90 ml ananászlé, 30 ml kókuszszirup és jég- igen, ez nem más, mint a jól ismert Pina Colada koktél. A krémes ízek kedvelői feldobhatják 2 cl tejszínnel, a pohár szélére helyezett ananászcikk pedig az esztétikai élményt fokozza. A frissítő, gyümölcsös, nyárias koktél a medencés party-k és a nyáresti bulik nagy kedvence, de tulajdonképpen évszaktól függetlenül megállja a helyét az esti szórakozás alkalmával. Története régmúlt időkre nyúlik vissza, és hírességénél fogva többen is szeretnék magukénak tudni az első Pina Colada elkészítésének jogát. Persze nem kizárt, hogy a népszerű kókusz és ananász felhasználásával több pultos és mixer is rájött arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek az egzotikus gyümölcsökben.
2018. 09. 13. 00:00:00
5 tanács kávédaráló választáshoz

A jó kávé titka részben a kávédaráló minőségén múlik, de mégsem állíthatjuk kizárólagosan, hogy csak ettől függ az élvezeti érték. Napjainkban minden korábbinál szélesebb  választékkal találkozhatunk az üzletekben, és otthoni használatra éppen úgy sokféle kávédaráló közül válogathatunk, mint akkor, ha a vendéglátóhelyeken történő alkalmazásról van szó.

Sokan emlékszünk még azokra a retro kávédarálókra, amelyek gyermekkorunkban minden élelmiszerboltban megtalálhatóak voltak. Az általuk végzett munka minőségéhez és az akkoriban elérhető szemes kávé fajtákhoz ugyan fűzhetünk némi kétséget, de a kor igényeit maximálisan kiszolgálták a berendezések. Manapság azonban nem csak a kínálat, hanem az elvárások is sokat változtak.