Termékek Menü
0
Itt jársz: > >

Blog

2017-12-23 08:53:18
Koktél szirup és társai, melyek nem hiányozhatnak a bárszekrényből

A koktél szirup rendkívül változatos ízekben és színekben elérhető, segítségével pedig a legkülönfélébb izgalmas italokat varázsolhatjuk a poharakba. A koktélbárok rendszerint széles választékkal rendelkeznek, így legyen szó akár alkoholos, akár alkoholmentes koktélokról, bármilyen ízvilág könnyedén megvalósítható. Nem csak a profik használhatják azonban egyszerűen ezeket az összetevőket, hanem azok is, akik hobby szinten mozognak otthonosan a koktélkészítés művészetében. Akár az online rendelés kényelmét kihasználva is hozzá lehet jutni a legnépszerűbb koktél szirup fajtákhoz, ezzel időt és gyakran pénzt is spórolva. 

2017-12-25 00:00:00
Habszifon otthoni és professzionális használatra

A habszifon nem csak édességek készítésekor jön jól, hanem akkor is, ha tökéletes kávét szeretnénk a poharakba varázsolni. Ugyan kézi erővel is megtörténhet a habosítás, de a korszerű eszköz használatának számos előnye van. A szifonpatronból kiengedett dinitrogén-oxid segítségével a művelet hatékonyabb és egyszerűbb, sőt, további előnyei is vannak a habszifon alkalmazásának. Mivel légmentesen záródik, ezért a hab nem veszi át a konyhában terjengő egyéb illatokat és hosszabban eltartható az. Ugyan nagyanyáink konyhájában is találkozhattunk egykoron hasonló eszközzel, de a napjainkban beszerezhető típusok sokkal praktikusabbak. 

2017-12-28 00:00:00
Reneszánszát éli a limonádé hordó!

Gondoltál már arra, hogy egy igényes limonádé hordó díszítse a konyhapultot? Az eszközt sokan még nem ismerik, de akik már beszereztek egyet, azok igazi szerelmesévé váltak. A tulajdonképpen bármilyen itallal feltölthető limonádé hordó praktikus csappal van ellátva, így igény szerint engedhető belőle a poharakba az alkoholos vagy alkoholmentes ital. Nem csak születésnapok, családi összejövetelek vagy karácsony alkalmával bizonyul ideális választásnak, hanem a hétköznapokban is. Elérhető többféle méretben, így akár a vendéglátóhelyek igényeinek kielégítésére is tökéletesen alkalmas. 

2017-12-31 00:00:00
Kávédaráló, ami nélkülözhetetlen a zamatos feketéhez

A kávéfőzés művészete nem csak a felhasznált alapanyagon vagy a kávéfőzőn múlik, hanem a kávédaráló minőségén és annak használatának módján is. Sokan emlékezünk gyermekkorunkból arra, hogy a kávédarálót rendszerint rövid szünetekkel lehetett üzemeltetni. Ugyan akkoriban még fennállt az a veszély, hogy a készülék motorja nem bírja a strapát, de más oka is van a módszernek. Kevesen tudják, de darálás közben a kávé felmelegszik a súrlódás hatására. Ezzel mindössze annyi a baj, hogy a hő hatására olyan olajok és aromák vesznek el, melyeknek hiányát igencsak meg lehet érezni a majdan elkészített kávé ízén. Célszerű tehát kisebb időközökkel elvégezni a darálást, s így a kávészemek nem tudnak úgy felmelegedni. Természetesen rendkívül fontos a jó minőségű, kávémennyiségnek megfelelő kávédaráló is. 

2018-01-03 00:00:00
Licsi: egzotikus finomság, nem csak koktélokhoz

A licsi fán termő gyümölcs, amelyet valószínűleg már a Kr. e. 2000 környéki időszakban is jól ismertek. A kínai kultúrában egykoron nagyon kedvelt alapanyag napjainkban egzotikus gyümölcssaláták, torták és desszertek népszerű összetevője, de szeszes italokból és koktélokból is jól ismert. Kínában egyébként a fa minden részét hasznosítják, gyökerét pedig még értékesebbnek tartják az egészség megőrzése szempontjából, mint magát a gyümölcsöt. 

2018-01-07 00:00:00
Whiskey történet röviden

A whiskey egyetlen itallapról sem hiányozhat és kétségkívül számos rajongót tudhat magáénak. A különféle fajták között igen nagy különbség mutatkozhat ár és minőség szempontjából, de az ital kedvelői pontosan tudják, hogy egy-egy földrajzi régióhoz tartozó italtól mit várhatnak el. Az égetett szeszes ital alapanyaga gabona, a sajátos ízt pedig a tölgyfahordóban történő érlelés során éri el. Mind az előállítás módjára, mind a felhasznált alapanyagok minőségére szigorú jogi előírások vonatkoznak. 

2018-01-11 00:00:00
5 tény, amit minden whiskey rajongónak tudni érdemes

A whiskey szó hallatán mindannyiunknak a füstös, erőteljes íz jut eszünkbe. Fiatalként talán mindannyian fogyasztottuk kólával keverve, de a kor és az ízlés változásával a legtöbben tisztán vagy jéggel szeretik az italkülönlegességet. Alig létezik olyan itallap, melyen ne szerepelne a whiskey, de long drinkek és koktélok kedvelt alapanyagának is számít. Az otthoni italozás mellé a férfiak kedvelt választása és az igazi rajongók nem átallnak akár komoly összegeket is kifizetni azért, hogy egy újabb üveggel gyarapodjon gyűjteményük. Bár az ital ízét sokan ismerjük, de vannak olyan dolgok vele kapcsolatban, melyekkel kevésbé vagyunk tisztában. Cikkünkben most néhány ilyet veszünk sorra. 

2017-11-21 00:00:00
A kávé nem csak energiát ad, de életmódot is teremt

A kávé nem csak energiát ad, de életmódot is teremt
A kávé sokunk életének képezi szerves részét, és gyakran elképzelhetetlennek tartjuk a napindítást egy gőzölgő fekete nélkül. Vannak, akik megadják a módját és kényelmesen elszürcsölik a teraszon, mások az autóban ülve, vagy a tömegközlekedési eszközön utazva kortyolgatják az energiát biztosító italt. A laktózmentes tejjel készült, vagy a koffeinmentes változat éppen úgy egyre többek által kedvelt, mint az alkohollal készült, vagy teljesen cukormentes kávé. A fővárosban egyre több különleges hangulatú kávézó található meg, de vidéki nagyvárosaink is igyekeznek felzárkózni a területen és időről-időre vendégeket csábító szolgáltatókká válni. 

2017-11-23 00:00:00
Kotyogós kávéfőző: retro hangulat a konyhában

Kotyogós kávéfőző: retro hangulat a konyhában

A kotyogós kávéfőző kapcsán legtöbben nagyszüleink konyhájára asszociálunk, ahol a húsleves és a vasárnapi csirkepörkölt mellett ez az eszköz szolgáltatta a gőzölgő feketét. A korszerű kávéfőzők és azok elérhető ára egy időre kiszorította a piacról a hagyományos kotyogóst, de az egykori trendek visszatérni látszanak. A régi kotyogós kávéfőző helyett azonban napjainkban mind megjelenését, mind funkcióját illetően időtálló minőségű darabok kapnak helyet az üzletek polcain. Akár online is megrendelhetjük a család kedvenc darabját, mely azonnal az otthonosság érzetét kelti és bájossága miatt egyre többen teszik le a voksot mellette. 

2017-11-26 00:00:00
Kávé fogyasztás az energikus mindennapok szolgálatában

Kávé fogyasztás az energikus mindennapok szolgálatában

A kávé energiával tölt fel és javítja a koncentrálóképességet melyekre – valljuk be-, napjainkban bizony nagy szükség van. Legyen szó akár a munkahelyi teljesítőképességről, akár az otthoni teendők gyors elvégzéséről, a megfelelő minőségű kávéval pótolhatjuk a hiányzó energiákat. Természetesen fontos, hogy minden esetben a szervezetünk koffeinre adott reakcióját szem előtt tartva válasszuk meg a mennyiséget, és lehetőleg kerüljük a klasszikus kristálycukrot az ízesítéshez.