Pálinkák
A pálinka hagyományos magyar ital, amely gyümölcspárlatként ismert. Alapanyagaként gyümölcscefrét, mustot vagy gyümölcsvelőt használhatnak fel a lepárláshoz. Mindezt szigorú törvény szabályozza, mely ugyan nem fedi le a törkölypálinka készítését, de attól még ez is a pálinkák közé sorolható. Az érlelés időtartama szintén meghatározott, így az érlelt pálinkát legalább három hónapig, az ópálinkát minimum egy évig, az ágyaspálinkát pedig három hónapig kell a benne elhelyezett gyümölccsel együtt érlelni. A koktélbolt kínálatában a legfinomabb pálinkák közül tudsz válogatni. A pálinkát általában digestive italként étkezés után szobahőmérsékleten javasolt fogyasztani. A pálinkát úgynevezett tulipán alakú pálinkáspohárból vagy kis snapszos pohárból szokás fogyasztani. A mi kedvenc pálinkánk az agárdi pálinkafőzde termékei de a gusto és a matheus pálinkái is kiváló termékek, de a panyolai pálinkák is az igazi gyümölcs ízét adják vissza. A pálinkákról itt tudsz bővebben olvasni.