Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák

Grappák, párlatok

Az olasz italok szerelmesei számára bizonyára nem hangzik ismeretlenül a grappa kifejezés. A tipikus olasz törkölypárlatot szőlőtörkölyből állítják elő. Eredetvédelem alatt áll, vagyis csak azt az italt lehet grappának elnevezni, amely Olaszországban termett és feldolgozott szőlő törkölyéből készül. A párlat ízesíthető gyümölcsökkel, fűszerekkel, és minimálisan édesíteni is lehet. A fahordókban történő érleléssel készült grappák, párlatok a „vecchia” jelzővel rendelkeznek, vagyis érleltek. Vannak olyan italok, amelyeket mézzel ízesítenek, és így egészen újfajta íz-és aromavilág érhető el. A grappa jellegzetes olasz törkölypárlat, melynek alapja a szőlőtörköly, alkoholtartalma jellemzően 40-46%, de minimum 37,5%-nak kell lennie. A grappát jellemzően tölgyfahordóban érlelik, de bizonyos fajták ettől eltérhetnek. A kész párlatot ízesíthetik is gyümölcsökkel, fűszerekkel, ezeket az ital címkéjén fel is tüntetik. A grappát érlelés után vagy anélkül is palackozzák. Ha legalább 12 hónapig érlelik, akkor megkapja a vecchia vagy invecchia, azaz érlelt jelzőt, ha pedig legalább 18 hónapig érlelik a grappát, akkor a riserva vagy stravecchia jelzővel illetik. Fogyaszd szobahőmérsékleten étekzés után. A Mi kedvenc grappánk a Villa Sandi Grappa. Pisco ból pedig a Pisco Capel Reservado-t ajánljuk. Ha grappáról szeretnél többet olvasni itt megteheted.

Rendezés:

Grappa Fior di Vite grappa 0,7L 40%

Raktáron / Átvehető üzletünkben
8.180 Ft

Pisco Control 0,7L 43%

Raktáron / Átvehető üzletünkben
8.210 Ft

Francoli Gr. 3 Edition Riserva del Piemonte 0,7L 41,5% dd.

Raktáron / Átvehető üzletünkben
10.500 Ft