Termékek Menü

Hario Sommelier vákumos kávékészítő

Ár:
119.018 Ft (93.715 Ft + ÁFA)
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Hario Sommelier vákumos kávékészítő - Az akció a készlet erejéig tart!
Cikkszám: CFFDRPP111161
Elérhetőség: Pillanatnyi készlethiány
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Hario
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is.

A szifon feltalálása az 1800-as évek elejére tehető, így az egyik legrégibb filteres technológiának számít. Az idők során a kinézete változott ugyan egy kicsit, de számottevő módosulás nem történt - eddig. A Sommelier szifonnál teljesen elhagyták az üveggömb kialakítást, az alsó resz egy elegáns dekanter lett. Ahogy a neve is mutatja, ennek a célja az, hogy jobban érezzük az elkeszült kávé aromáit. A dekanter levehető az állványról, így a szervírozás elegánsabb és az öntés jóval egyszerűbb. A harang formának köszönhetően, ha az apróbb kávészemek átférkőznének a szűrőn, azok megragadnak az üveg aljában. A kényelmes fogás érdekében egy szilikon gallérral lett ellátva az üveg nyaka, amely mosogatásnál könnyen eltávolítható.

A működési elve természetesen a Hario Sommelier szifonnak is ugyanaz:

A gumitömítéssel zárt alsó üveg lombikból az alulról melegített víz a gőz hatására a szifoncsövön keresztül a felső üveg edénybe áramlik.

A felső üveg edényben a frissen őrölt kávé kivonatolódik: kioldódnak az értékes szín-,íz-,illat-anyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk.

Amikor az alsó üveg lombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét.

Az alkalmazott őrleménymennyiség és -finomság, az adagolási mód és az áztatási idő változtatásával különböző kávéminőségeket hozhatunk létre.

A másik változtatás a szűrőnél történt. Ehhez a modellhez a Hario gyártott egy speciálisan, lézeres technológiával lyukasztott fém filtert, ami teljes mértékben ki tudja szűrni a zaccot az italból. A rozsdamentes acél és szilikon filter jóval egyszerűbben tisztítható, mint a textil alapú filter. A doboz mindkettőt tartalmazza, így mindenki eldöntheti, hogy számára melyik a szimpatikusabb.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!