Az összetevők között megtaláljuk az édes és keserű narancsot, a rebarbarát, de a jácintot, enciánt és számos gyógynövényt is. a recept, mely garantálja az ízek tökéletes összhangját, az igazán nagy hagyományokkal rendelkező italokra jellemzően természetesen szigorúan titkos, és közel száz éve változatlan. A 11%-os alkoholtartalmú aperolt leginkább az aperol spritz alapjául használják, de jól lehűtve az aperol szódával is tökéletes frissítő a nyári forróságban. Aperol spritz az igazi társasági ital a forróságban érdemes kipróbálni az olasz likőrrel készült frissítők közül hazájában legnépszerűbb, és talán a legnagyobb nemzetközi karriert befutott aperol spritz-et. az aperol jellegzetesen kesernyés ízével fi noman dominál a többi összetevő felett. a Prosecco eredetileg egy olasz szőlőfajta neve, száraz olasz habzóbort jelent, amit elsődlegesen a gyümölcsös ízek határoznak meg. Ezen kívül már csak jégre, szódára, és egy szelet narancsra lesz szükségünk és természetesen figyelni kell az arányokra!
3-2-1: kész az aperol spritz
3 rész Prosecco (olasz habzóbor)
2 rész Aperol
1 rész szóda
jég
egy szelet narancs.
legjobban fehérboros pohárban mutat.
Campari
A Campari egy modern és karizmatikus klasszikus. A titkos, az összetevőket illetően azóta is változatlan recept eredetileg 1860-ból, Novarából származik, és az ital számos világszerte ismert koktél alapjául szolgál. a Campari egy alkoholtartalmú likőr, melyet keserű gyógynövényekből, fűszernövényekből és gyümölcsök alkoholos kivonatából, víz hozzáadásával készítenek. Vibrálóan élénk vörös színével, intenzív illatával és inspiráló ízvilágával a Campari mindig is a szenvedély és az öröm szimbóluma volt, ami igazán egy magával ragadó ital élvezetében tapasztalható meg. Ezek azok az értékek, amelyek a Campari márkát világszerte híressé, és a szenvedélyes olasz stílus és kiválóság ikonjává tették.
Gancia americano
kiváló aperitif ital. Nevét (americano american) a keserű röviditalokkal és ginnel kevert italok fogyasztásának divatja, vagyis a koktélok megjelenése ihlette ami a 20-as években az egyesült
Államokból terjedt el. Az americano eredetileg fehér színű volt: fehér muskotályos szőlő alkotja az alapot, melyhez gyógy- és fűszernövényeket kevernek, mint a keserű narancs, fahéj, fehér üröm, szegfűszeg, szantálfa és kínafakéreg. a korai 50-es években a Gancia Vállalat úgy döntött, pirosra színezi és egy jóval intenzívebb ízhatást kölcsönöz az italnak. Ez volt a Gancia americano megszületése, melynek receptje azóta sem változott. A márka célja, hogy az olaszországban oly népszerű aperitivo kultúrát Magyarországon is meghonosítsa és erősítse. Ideális étkezés előtt, és minden más alkalommal is, amikor keserédes aromájú aperitifet szeretnénk. Felszolgáláskor jeget is hozzáadhatunk, hogy kiemeljük az aperitif frissességét esetleg keverhetjük szódával, habzóborral, gyümölcslével vagy szénsavas üdítőkkel, például tonikkal. Fogyasztási hőmérséklet: 6-8°