Leírás és Paraméterek
Az ital története egészen 1919-ig nyúlik vissza, mikor is a Barbieri testvérek Padova városában narancs, rebarbara, kínafa, jácint, encián és számos gyógynövény felhasználásával egy kiváló aperitif itallal gazdagították a kínálatot. Az Aperol könnyű, gyümölcsös-kesernyés íze miatt hazájában hamar nagy népszerűségre tett szert, de a nemzetközi sikerek sem várattak sokáig magukra. Az ital leginkább a Camparira emlékeztet, kesernyés íze miatt pedig jellemzően long drinkek alapanyagaként használják, de jól lehűtve tisztán vagy narancslével, grapefruitlével keverve is tökéletes felüdülést jelent a nyári forróságban. Az Aperol számos könnyen elkészíthető koktél hozzávalójaként is szolgál, de a megtévesztően alacsony alkoholtartalom ellenére (15%) a jellegzetes gyógynövényes, narancsos íz egyértelműen dominál a többi összetevő felett.
Aperol Spritz recept:
3 rész prosecco
2 rész Aperol
1 rész szóda
narancs karika
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
Íz | gyógynövény |
Űrtartalom | 1L |
Alkoholtartalom | 11% |