Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák

A boralapú szeszes italok! A vermut

2017. 01. 08. 00:00:00
A boralapú szeszes italok! A vermut
A vermutok ősei az ókori fűszeres (gyógy)borok, melyek készítését a 18.századi Torinoban újították fel. Gyártása során (elsősorban) fehérbort kevernek kevés finomszesszel, és fűszerkeverékkel, melyben a domináns ízt az ürömfű adja, melynek német elnevezéséből maga az italcsalád is nevet kapott. a vermutot némi pihentetés, érlelés után 15-20%-os alkoholtartalommal palackozzák.

Cinzano vermut
A Cinzano vermouth egy különleges, ízesített bor. Alapját fehér vagy vörös minőségi olasz borok, alkohol és cukor alkotják, melyhez gyógynövények és fűszerek titkos keverékét adják. Titkos, hogy pontosan milyen fűszernövényeket használnak az ital elkészítéséhez, azonban a teljesség igénye nélkül álljon itt néhány közülük, szerecsendió, koriander, borókabogyó, narancshéj és szegfűszeg, az elmaradhatatlan absinthe kíséretében. Giovanni Cinzano, az alkotótárs és lepárlómester, kétségkívül szintén számos, az észak-olaszországi alpok előhegységeiből származó aromás növényt felhasznált az italhoz. az 1757-es év hozta meg a hirtelen áttörést, amikor Cinzano titkos rosso receptjét minőségében verhetetlennek ismerték el és ez azóta is változatlan. Feltűnő és gazdag karakter jellemzi az italt, mégis mindegyik fajtának megvan a maga sajátos stílusa az egész Cinzano kínálat végeláthatatlan felfedezőútra hív, hogy családunk vagy barátaink körében élvezhessünk a különleges Cinzano pillanatokat.A három klasszikus, a Bianco, a rosso és az extra dry hosszú idők óta kedvencei a fogyasztóknak, melyeket a 18. században kidolgozott titkos recept alapján készítenek. Cinzano A Cinzano Cinzano Bianco vermut
Illatos, testes, mégis kifi nomult, lágy ital. a friss gyógynövények, citrom és fűszerek aromái és ízei kitűnően frissítő és jóleső itallá kapcsolódnak össze.
Felszolgálási javaslat, mindig lehűtve szervírozzuk. Világszerte tisztán, jéggel fogyasztják. Próbálja ki limonádéval, gyümölcslével, szódavízzel vagy grapefruit lével és jéggel keverve.
Cinzano Rosso vermut
Egy színében sötétpiros, intenzív, mégis fi nom ízekbe burkolt ital. édes és illatos, citrusok és bogyós gyümölcsök ízvilága bontakozik ki egy egyedülállóan karakteres, de kellemesen kesernyés utóízben.
Felszolgálási javaslat: Mindig hűtve szervírozzuk. Világszerte fogyasztják tisztán, jéggel. egy egyszerű, mégis ízletes keveréke lehet a Cinzano rosso almalével és csipetnyi fahéjjal, mely mindenkit elcsábít. könnyed Cinzano- italt készíthetünk, ha felöntjük például limonádéval, gyümölcslével vagy akár szódavízzel. kreatív megoldásképpen választhatja egyik ajánlott rosso koktélunkat is.
Cinzano Extra Dry vermut
Egy félszáraz, hívogató, halványsárga ital az ízek vibrálóak, élettel teliek, aromás fűszernövényekkel megbolondítva. Felszolgálási javaslat, mindig behűtve ajánljuk. a Cinzano extra dry számos híres klasszikus koktél tökéletes alapját képezi világszerte. ideális ginnel, vodkával, de hasonlóan ízletes alkoholmentes felöntésekkel is. Próbálja ki koktéljainkat, például a kihagyhatatlan Casanova koktélt!
Néhány vermutos  kevert ital.
Gibson, Gin & French, Gin & It, Martini, Manhattan, americano, Bronx, stb.
Ezen kívül a martini vermutok is igen népszerűek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog