Leírás és Paraméterek
A Cinzanot tulajdonképpen egy 1781-es királyi rendeletnek köszönhetjük, amely vastagon megadóztatta a pálinkákat, viszont mentesítette ez alól az édesített és finomított borokat...
A vermut legnagyobb része: bor. Mégpedig gyöngéden semleges bor, sajátos jelleg nélkül - hiszen a jelleget a fűszereknek kell megadniuk. Kerül még bele a gyártás folyamán alkohol, cukor, karamell és ízesítő anyagok. Ez utóbbi témakör megér néhány szót. Nehezen képzelhető el, mi minden adja az ízét a bornak. Növények, virágok, levelek, magok, gyökerek, gyökérgumók - némelyik hatóanyagai miatt, mások csak az íz végett. Van, amelyik bőséges gyomorsav-kiválasztást idéz elő, van, amelyik csillapítja a lázat, a másik segíti a belek mozgását vagy éppen a vérkeringést. Tiszta patika! A sokféle növényi részt darálják, áztatják, szűrik, megint áztatják, lepárolják, megint szűrik, végül érlelik, s aztán belebújhat a palackba a vermut szelleme. Bizony a titkos retorták, görebek, rézüstöcskék kora lejárt! Minden kicsit nagyobb és sokkal pontosabb lett. Technológiai utasítás dirigál az italmesternek, de azért ne féljünk! A kóstolómesterek ma is pótolhatatlanok. De nem is a közbülső lépések a fontosak.
A TERMéK JELLEMZŐI
Besorolás: egyéb bor
íz: édes
FOGYASZTáSA
önmagában szobahőmérsékleten, jégkockával vagy gyümölcsökkel.
Keresd meg a koktelkereso.hu-n, hogy milyen koktélokhoz használhatod a Cinzano Rossot.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
Bor típusa | vermut |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkoholtartalom | 14.4% |