Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák
X
Ron Zacapa Centenario no.23 rum dd. 0,7L 40%
24.740 Ft
(19.480 Ft + ÁFA)

Ron Zacapa Centenario no.23 rum dd. 0,7L 40%

24.740 Ft
(19.480 Ft + ÁFA)
banner-picture Szállítási információk
Személyes átvétel: INGYENES!
Postaköltség nélkül is átveheted csomagod, ha a személyes átvételt választod. Boltunk Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt található. Itt tudod átvenni személyesen rendelésed. Kérjük, minden esetben várd meg a visszaigazoló e-mailt a csomag átvehetőségéről!
Házhoz szállítás Sprinter futárszolgálattal:
30.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Pick-Pack Pont-on csomagátvétel:
18.000 Ft-tól ingyenes szállítás
FoxPost Pont-on csomagátvétel:
18.000 Ft-tól ingyenes szállítás
banner-picture Fizetési lehetőségek
Online Bankkártyás fizetés az OTP biztonságos rendszerén keresztül
Banki átutalás (előre utalás)
Utánvéttel a futárnak, vagy Készpénzzel az üzletben/csomagponton.
banner-picture Raktáron állapot
Raktáron állapotok
Raktáron
A termék megvásárolható, boltunkban Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt készleten van.
Rendelhető
Jelenleg nincsen raktáron az adott termék, de ha gyorsan beszerezhető, 3-7 munkanapon belül akár önnél lehet.
Készlethiány
Készlethiányos a beszállítónál, bizonytalan ideig nem várható
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Ron Zacapa Centenario no.23 rum dd. 0,7L 40%
Gyártó cikkszám: 7401005004506
Cikkszám: RUM070111379
Elérhetőség: Raktáron / Átvehető üzletünkben
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 35.342,85 Ft/L

Leírás és Paraméterek

A Ron Zacapa Centenario esetében a valódi tartalomhoz igényes külső is párosul. A Zacapa rumjai eleinte a pálmalevélből készült (ún. petate) gyékényfonatos üvegben kerültek eladásra, amely ősi, a majáktól származó, a helyi kultúrához szervesen kapcsolódó fonat ma is megtalálható a palack közepén.

 

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

 

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

 

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta.

A bárosok számára talán ez az alapital a legkedvesebb párlatféleség, mivel a legkülönfélébb ízvilágú italokat öleli fel. Találhatunk a rum családban a vodka könnyedségére emlékeztető fehérrumokat, fűszeres de édes, erőteljes karakterű, likőrre emlékeztető barna rumokat, vagy konyak eleganciával felruházott, érlelt fajtákat az italokban közös, hogy mind a cukornád feldolgozása közben keletkező melaszból erjesztettek. Attól függően hogy a karib térség mely szigetéről származik, hordoz bizonyos jelleget. A Kubai, Bahamai, Puerto Ricoi rumok könnyedek, míg a Jamaikai, Guyanai rumok nehéz, testes párlatok. Ez a sokféleség teszi lehetővé hogy a különböző koktélokhoz, a megfelelő ízvilágú rumot válasszuk ki, és hogy a rum alapú koktélok olyan eltérőek egymástól. A Rumot magát Kolombusz Kristófnak köszönhetjük aki a gyarmatokra vitte a második útja során beszerzett cukornádat. így a rum első hódítása a tengerészek között indult el, bár a hagyományos tengerész rum ("navy rum") sötét színű, markáns karakterű, testes rum volt, amit a tengerészek körülbelül két és fél decis porciókban kaptak meg, bár később ezt az adagot jelentősen csökkentették. Az első koktélnak nevezhető keverék a rummal, szintén tőlük származik, mivel a skorbut elleni védelem jegyében friss zöldcitromot facsartak a rumadagba és "Grog"-nak keresztelték el. A rum érlelésének érdekessége hogy a "szellemek" is fogyasztják az italt párolás közben. Jamaikában ugyanis a rum érlelése alatti párolgást "Duppy share"-nak vagyis szellemek jussának nevezik. Ez a párolgás évesen elérte a 8-10% ot is ezért a termelést a hűvösebb, kevesebb párolgást előidéző helyekre telepítették át. A legtöbb rumfajtát, és ízvilágot felsorakoztató márka a Don Facundo Bacardi álltal alapított bacardi nevű cég hozza paicra. Az emblémán szereplő denevér a kubai őslakosok által tisztelt állat Mr Bacardi feleségének köszönhető, aki észrevette hogy a lepárlóüzem szarufái alatt egész denevérkolóniák éldegélnek. A Rumok sokféleségét bizonyítja hogy sok ismert és kedvelt koktéloknak szolgál alapul. Ilyenek az Acapulco, a Bacardi koktél, a Cuba Libre, a Daiquiri, a Long Island Ice Tea, a Mai Tai különböző fajtái, a Mojito, a Pina Colada és a Zombie. Csak hogy az ismertebbeket említsem.



 

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Származási hely Guatemala
Űrtartalom 0.7L
Alkoholtartalom 40%
Rum típusa sötét rum

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.