Termékek Menü

Hario V60 01 műanyag dripper átlátszó

Ár:
2.972 Ft (2.340 Ft + ÁFA)
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Hario V60 01 műanyag dripper átlátszó
Cikkszám: CFFDRPP111159
Elérhetőség: Pillanatnyi készlethiány
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Hario
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A V60 Dripper egy különleges minõségű filterkávé készítésére alkalmas eszköz. Használata rendkívül egyszerű, pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett õrleményt forró vízzel öntjük le, amibõl szép lassan a V60 alá helyezett csészébe csepeg le a kávé.

Kúp alakú kialakításának köszönhetõen az õrlemény vastagabb réteget alkot, mint egy hagyományos filterfõzõben. Az õrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az õrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét. A speciális bordázatba a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történõ behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Elõáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik vagy mozdul el.
A V60-at a kényelmes, praktikus használat jellemzi. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhetõ, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel, csak egy gyors öblítést.

A V60 Dripper részei:
- HARIO V60 dripper (tölcsér)
- műanyag adagolókanál (8-12g)

A V60 Dripper használata:
1.) A V60 tölcsért helyezzük rá egy megfelelõ űrtartalmú pohárra, kiöntõre vagy csészére.
2.) Egy papírfilternek hajtsuk be a perforált szélét és helyezzük szétnyitva a tölcsérbe.
3.) Forraljunk frissen tisztított, lágyított vizet. Ebbõl kb. 100 ml-t körkörös mozdulatokkal öntsünk a tölcsérbe, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszűrésekor a lehetõ legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet öntsünk a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor "átüt" a papíron.
4.) Ezáltal az átfolyó víz a csészénket-poharunkat is elõmelegíti. Fontos, hogy ezt vizet az õrlemény kiáztatás megkezdése elõtt távolítsuk el.
5.) Kávé: Lehetõség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk. Õröljünk frissen, közepesen szemcsésre. Adagolás: 01-es méret kb. 10g, 02-es méret kb. 20 g (A szükséges mennyiségű õrlemény kimérését segíti a jelzés az adagolókanálban)
6.) Víz: A vizet melegítsük kb. 90°C-ra vagy forraljuk fel és hagyjuk kicsit visszahűlni. Adagolás: 01-es méret kb. 120 ml, 02-es méret kb. 240 ml. A víz egyharmadával (lassú, körkörös mozdulatokkal) kezdjük el a feltöltést, majd várjunk 30 mp-et. Ez idõ alatt az õrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.
7.) A fél perces elõáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést ugyanolyan lassú és körkörös mozdulatokkal, mint ahogy eddig.
8.) Ennek megfelelõen a kávé nagyjából 1,5-3 perc alatt fog lecsepegni.

Tippek:
Ha a készítés után pihentetjük, levegõzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk.

Ha rögtön ízesíteni is szeretnénk, közvetlenül az õrlemény elõáztatása elõtt az elõmelegített csészébe töltsünk ízlés szerint (10-20ml) ízesítõ cukorszirupot, kevés nádcukrot vagy akár tejet, kávétejszínt. Ha valamilyen ízesítést alkalmazunk, a lecsepegett kávét mindenképpen keverjük össze.

A víz mennyiségét és hõfokát, az õrlemény finomságát és mennyiségét késõbb kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függõen, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sűrűbb italt kapni.

A V60 használatához megfelelõ méretű és alakú papírfilter szükséges, amit a doboz nem tartalmaz!

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!