Leírás és Paraméterek
Egy közepesen savas, lágy testű kávét, melyet finom csokoládé, mangó és piros gyümölcsös jegyek jellemznek. Ez a kávé Hondurasból, La Paz - Marcala régióból származik, ahol a Grupo de pequeños productores termelői gondoskodnak róla. A kávébabokat magaslati területeken, 1250 és 1700 méter között termesztik, főként Arabica fajtákból, mint a Catuaí, Lempira és Ihcafe 90.
A kávéfeldolgozás száraz módszerrel történik, és minősége Specialty kategóriájú és organikus. Illatában és ízében is visszaköszön a csokoládé, mangó és piros bogyós gyümölcsök íze.
A természetes feldolgozási folyamat a betakarítással veszi kezdetét, ahol kizárólag a legjobb, borvörös szemeket válogatják ki. Ezeket egy árnyékos kunyhóba viszik, ahol elválasztják az esetlegesen sérült babokat, majd a szelektált termést az udvaron szárítják. Amikor a babok nedvességtartalma eléri a 12%-ot, zsákokba csomagolják és pincében tárolják őket, hogy később előkészíthessék és szállíthassák őket a végleges célhelyre.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
Fajta | 100% arabica |
Készítési mód | espresso kávé |
Kávé | Szemes kávé |
Pörkölési szint | light |
Származási hely | Honduras |