Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Black Sheep Etiópia szemes kávé 200g

Ár:
4.230 Ft (3.331 Ft + ÁFA)
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Black Sheep Etiópia szemes kávé 200g
Cikkszám: S000386
Elérhetőség: Pillanatnyi készlethiány
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Ethiop – Aricha

Származás: Etiópia

Régió: Yirgacheffe

Feldolgozó állomás: Aricha

Termelő: 650 kistermelő

Termőmagasság: 1 900 - 2 100 masl

Talaj: Természetes, vulkanikus eredetű, ásványi anyagokban gazdag talaj

Szüret: októbertől januárig

Fajta: Arabica / Ethiop ősfajta

Feldolgozás: Száraz / Natural

Ízjegyek: Cseresznye, likőr, csokoládés lecsengés.

Etiópia a kávé bölcsőjének tekinthető. A Coffea Arabica vadon termett Kaffa tartomány erdeiben. Manapság az ország kávétermesztése a speciális „kisbirtokos” struktúrával jellemezhető, így a kávécseresznye az adott kávéból 650 kistermelőtől érkezik az Aricha feldolgozó állomásra. A betakarítás után közvetlenül gondosan kiválogatják az érett, piros cseresznyéket, és ezeket napon, úgynevezett „afrikai ágyakon” szárítják óvatosan, amíg a nedvességtartalmuk el nem éri a kb. 12%-ot.

Az Aricha-val egy szép történet is összefonódik ezen a környéken: Ahogyan az ember a korral megőszül, úgy az idősebb fák kérge is fehérebbé válik. Sok ilyen fa található ezen a vidéken, ezeket nevezik Aricha-nak.
Létezik egy hagyomány, úgynevezett „Aba-Géda”, melynek során az emberek egy idősebb, nagy tiszteletnek örvendő személy vezetésével összegyűlnek, hallgatják a mester fohászkodását a békéről és a harmónia fenntartásáról a közösségben, és együtt imádkoznak az elegendő mennyiségű csapadékért az Istenhez.  

Ethiop – Aricha

Origin: Ethiopia

Region: Yirgacheffe

Processing station: Aricha

Producer: 650 Smallholder Farmers

Altitude: 1.900 – 2.100 masl

Soil: Fertile soil of volcanic origin, rich in minerals

Harvest period: October through January

Variety: Heirloom Ethiopia Cultivar

Processing: Natural

Taste: Cherry, liqueur, chocolate aftertaste.

Ethiopia is considered as the cradle of coffee and famous for the fact that it was in the forest in the Kaffa region where Coffea Arabica grew wild. Nowadays, the country´s coffee production is characterized by a typical “smallholder” structure and so the coffee cherries from this particular coffee are being brought to the Aricha processing station from 650 smallholders. Directly after picking only the fully ripe and red cherries are being selected and exposed to the sun on so called “African Beds” in order to dry down carefully to approx. 12% humidity. Around the region of Aricha is a nice story entwined: When an old man gets white hair, the bark of aged trees also turns to white and as those trees are widely found around that area, people call it “Aricha”. A common tradition celebrated by the society is called “Aba-Geda”: Lead by an elder and much respected person the society comes together and listens to the master´s appeal of maintaining peace and harmony in the community. During this get together they also sing prayers to God for enough rainfall during times of draught.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Fajta 100% arabica
Készítési mód filter kávé
Kávé Szemes kávé
Pörkölési szint medium
Származási hely Etiópia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!