Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák

Koktélbolt - Heti koktélajánlatunk: MOJITO

1593-ban Francis Drake flottájának egyik tengerésze kapott állítólag engedélyt I. Erzsébet angol királynőtől, hogy szeszesitalokat és kevert italokat árusíthasson. Ő találta ki a Mojito elődjét, melyhez nyers, érleletlen aguardiente-t, azaz cukornádpárlatot, a rum ősét használta. A meglehetősen nagy népszerűségre szert tett italt így nevezték: Drake, Drac, vagy Draque.

A 19. században, amint megjelentek a faszénen szűrt, tiszta fehér lágyított rumok, a Draque eredeti receptjét is módosították. Mégpedig úgy hogy minőségi rum legyen benne. Az új recept új nevet kívánt, mely Mojito  lett. A kifejezés a spanyol "mojar" azaz megnedvesíteni szóból keletkezett.

Nem sokkal később a kubaiak már szerte az egész szigeten készítettek Mojitot, méghozzá eredeti kubai rummal. A Mojito nemcsak koktél, időtöltés, vagy szórakozás volt, hanem egyenesen nemzeti szenvedéllyé vált. Az 1920-as évek közepére a Mojito - legalábbis nem-hivatalosan - Kuba nemzeti italává nemesült. Az édeskés, jellegzetesen pikáns ital azóta már a karibi életöröm általános megtestesítője.

Receptúra:

  • 40 ml Ron Varadero
  • 2 bárkanál nádcukor
  • 1/2 lime
  • menta
  • szódavíz

Elkészítés:

A cukrot tegyük a long drinkes pohárba, majd facsarjuk rá a 1/2 lime levét, dobjuk bele a cikkeket is, bárkanállal keverjük össze, majd tegyük rá a friss mentát, töltsük fel a poharat daráltjéggel, és töltsük hozzá a rumot. Bárkanál segítségével keverjük fel és öntsük fel szódával. Végül friss tört jeget teszünk az ital tetejére.

Tartalomhoz tartozó címkék: Koktél receptek