Termékek Menü

Kávétömörítő alumínium 53mm

Ár:
8.510 Ft (6.701 Ft + ÁFA)
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Kávétömörítő alumínium 53mm
Gyártó cikkszám: 4260150971216
Cikkszám: CFTMP111155
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Concept Art

Leírás és Paraméterek

A kávétömörítő vagy más néven tamper tamper anyaga alumínium mérete 53 mm. Alapvetően 2 fajta tömörítő eszközt különböztetünk meg, az egyik a lapos un. flat vagy a domború convex. A kettő közötti különbség, hogy a convex tömörítővel egységesebb tömörítést és egyenletesebb lefolyást lehet elérni, a legtöbb barista ezt a fajta tampert használja.
A kávétömörítés lényege:
Az őrölt kávét megfelelő mennyiségben tegyük a portafilterbe, majd a kávétömörítőt egyenesen tartva helyezzük a portafilterbe és egyenletes nyomással tömörítsük a kávét. A tömörítés után a portafilter belső falára került kávét kocogtassuk a portafilterbe és tömörítsük ujra.(ez az eljárás megosztja a baristákat, mert azt mondják ha megfelelő a tamper vagy másnéven kávétömörítő mérete, tehát teljesen mm pontossággal passzol a portafilterbe, nincs szükség semmilyen kocogtatásra vagy második tömörítésre.)
A tömörítést végezhetjük flat azaz egyenes talpú tömörítővel, vagy convex domború talpúval is.
A portafilterben lévő és megfelelően tömörített kávé pogácsára nagy nyomással érkezik a víz, és ha jól dolgoztunk akkor egyenlő ellenállást tanusít a vizzel szemben, ez garantálja a kapott kávé extrakciót.
A kávétömörítő megtámasztásához, tisztításához és az egész művelet megkönnyítéséhez különböző eszközöket használhat a barista.
A portafilter megtámasztásához használhat egyszerűbb kávétömörítő állványt vagy profi kávétömörítő állványt
A tamper tisztításához használhat tamper tisztítót .
A tömörítő tárolására használhat kávétömörítő tartót fát.
A barista tanfolyam elvégzését ajánljuk minden olyan kávézóban dolgozó kollégának aki szeretnének tudatosan dolgozni ebben a szakmában, s profi baristává válni.
A báreszközök webáruházban található tamperek, tömörítők kompatibilisek egymással és szabadon variálhatóak.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: baristáknak