Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
X
Jim Beam whiskey 0,7L 40%
7.410 Ft
(5.835 Ft + ÁFA)

Jim Beam whiskey 0,7L 40%

7.410 Ft
(5.835 Ft + ÁFA)
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
banner-picture Szállítási információk
Személyes átvétel: INGYENES!
Postaköltség nélkül is átveheted csomagod, ha a személyes átvételt választod. Boltunk Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt található. Itt tudod átvenni személyesen rendelésed. Kérjük, minden esetben várd meg a visszaigazoló e-mailt a csomag átvehetőségéről!
Házhoz szállítás Sprinter futárszolgálattal:
25.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Pick-Pack Pont-on csomagátvétel:
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
FoxPost Pont-on csomagátvétel:
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
banner-picture Fizetési lehetőségek
Online Bankkártyás fizetés az OTP biztonságos rendszerén keresztül
Banki átutalás (előre utalás)
Utánvéttel a futárnak, vagy Készpénzzel az üzletben/csomagponton.
banner-picture Raktáron állapot
Raktáron állapotok
Raktáron
Ha a termék mellett ez jelenik meg az azt jelenti ,hogy a termék megvásárolható a boltunk Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt.
Rendelhető
Jelenleg nincsen raktáron az adott termék ,de ha gyorsan beszerezhető 3-7 munkanapon belül akár önnél lehet.
Szállítás alatt
Külföldről importáljuk. Beszerzés alatt van a termék 2-8 hét is lehet.
Jelenleg nem rendelhető
Nincsen készleten és bizonytalan ideig nem várható.
Készlethiány
Készlethiányos a beszállítónál, bizonytalan ideig nem várható
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Jim Beam whiskey 0,7L 40%
Cikkszám: WHI070111645
Elérhetőség: Raktáron / Átvehető üzletünkben
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 10.585,72 Ft/L

Leírás és Paraméterek

Régió: Egyesült államok-Kentucky Palackozó: JIM BEAM
íz: Krémes, édes, gyümölcsös és elegáns, tiszta, kiegyensúlyozott, frissítő
Lecsengés: édes és kissé rövid
Jacob Beam német bevándorló több mint 210 évvel ezelőtt, 1795-ben kezdett el whiskey lepárlással foglalkozni, mivel gabonájának akkoriban nem talált vevőt. A 19. század folyamán a cég egyre sikeresebbé vált, ennek is köszönhető, hogy a gyártási titkok azóta is fiúról fiúra szállnak és a lepárló mindvégig családi tulajdonban maradt túlélve még a szesztilalom időszakát is. A márka Jacob dédunokájáról James 'Jim' Beam-ről kapta a nevét, aki a szesztilalom után újjászervezte és újraindította a termelést. Ma már a legnépszerűbb bourbon. Nem is nagyon van, ki ne ismerné. Ha whiskeyről van szó, szinte mindenkinek biztosan eszébe jut a fehér címkés, klasszikus változat.
Jim Beam: Kentucky állam Louisville-i repülõterétõl egy nagyobb ugrásnyira áll az a lepárló, ahol ma is készítik a Jim Beam whiskey-t. De a felszálló gépek zaján kívül is sok minden megváltozott a híres szeszfõzde környékén. Egy azonban változatlan maradt, nyolc kilométerrõl hozzák ma is a legendás Hardin-patak vizét a szeszfõzéshez. Sajátos összetétele révén sok kalciumvegyületet hoz magával a mészkõsziklákból, viszont vasat nem, s ez a végeredményen is megérzõdik. Egy szakértõ vélemény szerint a Bourbonben lévõ mészkõnek köszönheted, hogy másnap reggel úriemberként ébredhetsz fel . . . A törvénytisztelõ Beam család: Az 1792-ben önálló állammá lett Kentucky, és a Beam család szinte egyszerre indult meg a virágzás útján. Jacob, majd fia David, illetve unokája, a második David alkotta meg és indította be a szeszfõzdét. A negyedik generációból James Beauregard Beam lett a névadója a cégnek. Õ azonban csak a híres alkoholtilalmi (ún. prohibíciós) törvénynek a bejelentéséig ûzte az ipart. ""Nem akarok a whisky miatt börtönbe kerülni"" - mondta a fiának. Mint azóta tudjuk, J. B. B. a kisebbséghez tartozott törvénytisztelõ álláspontjával, mert a titkos szeszfõzés és - csempészet azért sokak megélhetése maradt az Államokban. Csak 15 hosszú év után, 1933-ban emelhette ismét szájához a poharat a börtön kockázata nélkül. A gyártás voltaképpen egy kompromisszum eredményeként született meg. A frissen kipusztított erdõk után termõre fogott földek nem adtak jó rozstermést. Ugyanakkor ha a búza és a kukorica között választhattak, számos farmer a kukoricát részesítette elõnyben, hiszen az háromszoros szemmennyiséget adott. Igen ám, de az ebbõl nyert szesz édeskés volt, ezért láttak neki a Beam család tagjai a többféle szemestermény (rozs, árpa, búza) hozzáadásával kombinált párlatok fõzéséhez. A fõzésnek is van titka: az alacsony hõmérsékletû lepárlásnak tulajdoníthatóan a szesz nem ""kaparós"". És ha már említettük az ásványi adalékokat, ne felejtsük el a növényieket sem: a Kentucky földjén nõtt fehér tölgyekbõl olyan hordó készül, mely maga is hozzáadja ízelemeit a Bourbon végleges ízkompozíciójához. A hordókat ma is kiégetik belülrõl, de hogy ennek miképp alakult ki a hagyománya, ma már nem lehet (hitelt érdemlõen) tudni. A legenda szerint halat szállítottak a hordóban, melybe aztán whiskey-t akartak tölteni. Hogy a hal bûzét elvegyék, kiégették a belsejét, s láss csodát, a szesz ettõl borostyánszínû és bársonyosabb lett. Az égetést még ma is alkalmazzák, sõt, a minõség megõrzése érdekében jogszabály tiltja a hordó másodszori használatát. Az érlelés négy (olykor nyolc) évig is eltart.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Származási hely Egyesült Államok
Űrtartalom 0.7L
Whisky típusa Bourbon whiskey
Alkoholtartalom 40%

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.

Timeless whiskeys pohár 205 ml

Raktáron / Átvehető üzletünkben
985 Ft