Leírás és Paraméterek
A Papaya Bourbon kávéról
A Santa Elena farm 60 hektárán termő, mosott eljárással feldolgozott Papaya Bourbon papajás és ananászos ízjegyeit hangsúlyos savasság kíséri. A Bourbon egy természetes mutációja a Typicának, Réunion szigetéről származik. Magasabb hozammal bír, mint a Typica, specialty körökben pedig sokan egyedülállónak tartják az édességét. A gyümölcsök általában sárga vagy vörös, de esetenként narancs színűek is lehetnek. Fernando farmján több olyan Bourbon kávécserje található, amik 80 évnél is idősebbek, még a nagyapja ültette őket.Fernando Bourbonja mosott eljárással készül. Ez azt jelenti, hogy kiszárítás előtt egy depulpernek nevezett gép segítségével eltávolítják a gyümölcs héját és húsát is, majd vízzel átmosva minden egyebet, ami a magon maradt. A mosott kávék a többi eljáráshoz képest sokkal tisztább ízjegyeket mutat, inkább megmutatja a fajta és a terroir jellegzetességeit, mint más eljárással.
- Ország: El Salvador
- Farm: Santa Elena
- Farmer Fernando Lima
- Fajta: Bourbon
- Eljárás: mosott
- Tengerszint feletti magasság: 1715 méter
- Cupping pont: 88
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.