Leírás és Paraméterek
Ízjegyei: narancshéj, vajkaramella, kesudió.
Bányai László kávéültetvényét Lourdes de Naranjo település közelében találjuk, a számtalan neves kistermelőt felvonultató West Valley mikrorégióban. A farm és a feldolgozás folyamatos fejlesztéseinek az eredménye a most bemutatott Catuai tétel, melyet a nedves eljárást megelőzően a kávécseresznyék lehántolt gyümölcshúsával együtt fermentáltak.
A birtokon és annak közvetlen környezetében vegyszeres növényvédelmet nem folytatnak, így a termés organikusnak tekinthető. Az ültetvényen egy saját fel dolgozóüzem is helyet kapott, ahol a termést főként félszáraz eljárással dolgozzák fel, de kísérleteznek száraz feldolgozással és a kávé fermentációs folyamatainak megismerését szolgáló kutatásokkal is. A kávé szárítását kizárólag emelt afrikai ágyakon végzik, melyek elhelyezésénél nagy gondot fordítottak arra, hogy azok a légmozgást és a napsütést figyelembe véve is ideális helyen kerüljenek felépítésre. Az ültetvényen Caturra és Catuai variánsok vannak többségben, de kisebb dűlőrészekben Yellow Bourbon, Villa Sarchi, SL-28 és Gesha fajtákat is termesztenek. Kávénk a Catuai variáns szelektív szüretéből, a többi fajtától szeparáltan, nedves eljárással feldolgozott tétele, melyet a fedolgozás első fázisában a kávécseresznyék lehántolt gyümölcshúsával együtt fermentáltak.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.