Termékek Menü

Caorunn Gin 1L 41,8%

Ár:
14.560 Ft (11.465 Ft + ÁFA)
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Caorunn Gin 1L 41,8%
Cikkszám: GIN070111140
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 14.560,00 Ft/L
Kapható választék:
Ajándék zacskó választás::

Leírás és Paraméterek

Caorunn Gin (1,0 41.8%): A skót felföldön, Speyside régióban található Balmenach lepárló által kis tételekben elõállított gin, mely a legfinomabb gabona, kelta gyógynövények, koriander, berkenye, boróka felhasználásával készült. Lágy, édes gyantás, citrusos íz jellemzi.

Kézműves, kis mennyiségben gyártott skót gin, 11 féle növénnyel ízesítve. A borókabogyó, koriander mag, narancshéj, citromhéj, angyalgyökér, kínai fahéj - kívül öt fajta, a keltáknál is ismert és hasznosított növénnyel ízesítik ezt a ropogós, frissítő, enyhén fűszeres ízvilágú gint. A Balmenach malátawhisky lepárlóban érlelik össze a gabonapárlatot a fűszerezésére használt növényekkel egy speciális, erre a célra készített rézkamrában. A hanga, a mocsári mirtusz, a vörösberkenye, a gyermekláncfű, és a Coul Blush Apple-nek hívott, nemesített kelta almafajta egyedi, erre a vidékre jellemző ízvilágot kölcsönöz ennek a nemes ginnek.Illat: Friss, virágos, citrusok, enyhén fűszeres. íz: Tiszta, ropogós, édes, telt, kellemesen aromás. Lecsengés: Pezsdítő, hosszan tartó, ropogós, enyhén száraz.

Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat, akkor azt mondhatjuk, hogy a vodkához hasonlóan a gin is egyfajta gabonapárlat, csak az utóbbi borókával van ízesítve. A gin történelme is a középkorban gyökerezik, és valahol Itáliában kell az eredetét kutatnunk, ahol a XII. századi szerzetesek felfedezték az alkoholba áztatott boróka jótékony hatását. Erre a tapasztalatra építették például a pestis elleni védekezés hatásosnak hitt elixirjét, amely borókával és borpárlattal készült. A mai gin előfutára viszont németalföldi Leydeni egyetem professzora, Dr Sylvius nevéhez köthető, aki gabonapárlatot használt a boróka kivonatolásához. Hozzá kell tennünk, hogy a környéken ekkortájt már fogyasztottak ?genever? vagy ?jenever? néven eféle párlatokat. A párlatkategória nemzetközi jelentőségét viszont a britek építették fel, amikor lassanként a tizennyolcadik századtól kezdve nemzeti italukká fejlesztették, arról nem is beszélve, hogy a gyarmatokon is elterjesztették a ginfogyasztás kultúráját.A különleges alapanyagok, amelyek a gin egyedülálló ízvilágát adják a világ majd minden szegletéből hozzák a különleges, helyi aromákat: A boróka Itáliából, a mandula Spanyolországból, az angelika gyökér Németországból, a kasszia kéreg Indokínábó, a koriander magok Marokkóból, a kubeb bogyók Jáváról, a paradicsom magjai Nyugat-Afrikából, a citromhéj természetsen Spanyolországból, az édesgyökér Kínából, míg az írisz gyökér Olaszországból kerül a lepárlóberendezésbe. A gin sok koktélnak szolgál alpul, aminek zászlóshajója a G & T azaz a gintonic, de a legeklegánsabb formáját a Martini koktélban ölti fel ( ne tévesszen meg senkit a flancos név, tulajdonképpen 1dl tiszta ginről beszélünk ami mellett elhútak egy vermutos palackot -lehetőleg zárva - csak sokkal jobban hangzik ha egy pultnál - akár baráttal/barátnével - egy Martini koktélt kérsz mint egy deci gint.) ezen kívül persze több helyen is felfedezhetjük. Ezek: Collins, Luigi, Gin Fizz, White Lady, Orange Blossom, Bronx. 
 

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Űrtartalom 0.7L
Alkoholtartalom 41.8%

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!

Neked ajánlott termékek