Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Koktélbolt - A hét itala: Bols Genever 21

Koktélbolt - A hét itala: Bols Genever 21
A felfedezők zamata!
A genever Hollandia és Belgium malátázott, gabona alapú, borókabogyóval főzött, égetett szesze, melyből évszázadokkal később a gin is kifejlődött.

Minden minőségi genever alapja a maláta és kukorica párlat, melyet gyógynövények egyedi kombinációjával (úgy, mint szegfűszeg, ánizs, édesgyökér, gyömbér, boróka) elegyítenek. A Bols család 1664-ben kezdte el készíteni Hollandia nemzeti italát, a genevert, e hagyományt mai napig büszkén folytatják.
A BolsGenever 21-et a Lucas Bols lepárlómestere és CasperReinders, az amszterdami bárszcéna ikonja, több legendássá vált bár tulajdonosa alkotta meg. Az ital íze a 21. század és a fiatal generációk ízléséhez áll közelebb. A Genever 21 íze selymes és könnyű, virágos jegyekkel, mely elsősorban annak köszönhető, hogy a geneverek karakterét adó maláta párlatból kevesebbet tartalmaz. Tiszán is fogyasztható, de különleges koktél alapanyagnak is kiváló.

A merész és egyedi design Vincent van de Waal holland művész munkája, aki saját kezét tervezte a Genever 21 üvegére.

A jenever, genièvre vagy genever (időnként junever, jeniever, peket, Jajem (amszterdami szleng) vagy angol nyelvterületen holland gin) Hollandia és Belgium hagyományos, részben malátázott gabonából, borókabogyóval együtt főzött égetett szesze, melyből a gin is kifejlődött. Az Európai Unió csak Hollandiában és Belgiumban, valamint két franciaországi megyében és két német tartományban engedélyezi a genever név használatát, összesen nyolc különböző eredetvédett változatot különböztet meg.
A genevert hagyományosan malátapárlatból (hollandul: moutwijn) készítik. Azonban a korai technológiával készült malátapárlat íze kellemetlen volt, boróka ízesítéssel próbálták felfedni. A boróka hollandul: jeneverbes (ami a latin juniperusból származik), így született a jenever, majd abból az angol gin elnevezés.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír blog