Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

5 érv, amiért ma is népszerű a kotyogós kávéfőző

2018. 08. 14. 08:51:49
5 érv, amiért ma is népszerű a kotyogós kávéfőző

A konyhában használatos eszközök kapcsán rendszerint nem csak a funkciót, hanem az esztétikumot is szem előtt szoktuk tartani, és ez a kotyogós kávéfőző esetében sincsen másként. Igen, joggal gondolhatnánk, hogy ez a készülék már idejétmúlt, ugyanis legtöbben csak szüleink, nagyszüleink konyhájában láttunk ilyet legutóbb. Tény pedig, hogy a kotyogós kávéfőző reneszánszát éli, és megújult megjelenéssel és minőségben elérhető napjainkban, akár az online rendelés kényelmét kihasználva. De mégis miért vonzódunk az ilyen régi hangulatot idéző darabok iránt? Minek köszönheti a jó öreg kotyogós, hogy ismét a konyhák gyakran használt eszközévé válhat? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

  1. Otthonos érzéssel ajándékoz meg

Mindannyian emlékszünk arra a hangra és illatra, ami a kotyogós kávéfőző segítségével lefőzött kávé esetében jellemző. Sokan örömmel gondolunk rá, és szeretnénk visszahozni a gondtalan gyermekéveket, amikor a konyha valamiféle bűvölettel teli helyiség volt, amely fenséges illatokkal és ízekkel várt. Ezt a fajta otthonos hangulatot hozhatjuk vissza otthonunkba és mindennapjainkba azzal, ha a kotyogós kávéfőző mellett tesszük le a voksot.

  1. Hagyományok korszerűséggel karöltve

Sokan kedvelik a hagyományos megoldásokat, amelyek gyakran bizony egyszerűbbek, mint a korszerű konyhai berendezések. A kotyogós azonban ma már nem olyan régimódi megjelenéssel bír, mint egykor. A gyártók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a megszokott funkciót olyan külsővel társítsák, amely passzol a mai konyhákba és napjaink fiatal háziasszonyainak tetszését is elnyeri. A kotyogós kávéfőző természetesen korosztálytól függetlenül remek választás, hiszen az idősebb korosztály is úgy érezheti használatával, hogy valami igazán jó megmaradt a régi időkből.

  1. Gyors megoldás, ha kell egy kis energia

A kávé mindennapjaink szerves részét képezi, és legtöbben elképzelni sem tudjuk életünket nélküle. Amikor azonban az otthoni kávékészítésről van szó, akkor nem mindig kedveljük a modern gépeket és az általuk jelentett plusz feladatokat. A kotyogós kávéfőzőnél aligha találhatnánk egyszerűbben használható megoldást a kávé poharakba varázsolására. Segítségével tényleg pár perc alatt forró fekete gőzölög majd a pohárban, és nincs szükség kapszulák vásárlására sem, mint a korszerű gépekhez. Ez egyébként a környezettudatosság érdekében sem elhanyagolható szempont.

  1. Minőségi darabok igényes megjelenéssel

A napjainkban elérhető kotyogós kávéfőző megjelenése már kicsit sem hasonlít a régi típusokra. Ugyan a funkcionálás ugyanaz, de külsőre egy tetszetős, igényes darabot kaphatunk a pénzünkért, amely kis helyen elfér, és időtálló minőségben áll rendelkezésre. Akár ajándékba is remek választásnak bizonyul, és a retro szerelmesei számára biztosan kitűnő ajándékot találhatunk személyében.

  1. Minden ízében egyszerű és bájos

A kotyogós kávéfőző elsősorban annak köszönheti kedveltségét, hogy a régi időket csempészhetjük vissza vele napjainkban, a modern kor követelményeinek megfelelve. Gyönyörködteti a szemet, könnyen használható, nincs szükség hozzá tényleg másra, mint egy jó minőségű kávéra, és máris indulhat a főzés folyamata. A rohanó reggeleken éppen úgy remek választás, mint a hétvégi lustálkodás mellé, ráadásul egyszerűen tisztítható. A kotyogós kávéfőző sajátos bájt kínál a konyhában, és használatával úgy érezhetjük, visszacsöppentünk egy régi korba, ahol egyébként napjaink igényeit is maximálisan kiszolgáló eszköz áll rendelkezésünkre. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog