Keserűk és egyéb likőrök
Fűszeres, gyógynövényes jellegükről ismert digestiv italok a keserűk, melyek sokak kedvenceinek számítanak. Legnépszerűbb fajtái az Unicum és a Jagermeister, de a francia gyomorkeserűk is igen kedveltek. Nem véletlen az elnevezés, ugyanis a gyógynövényes összetevők aktívan hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez- természetesen mértékkel fogyasztva. A karakteres ízvilágot képviselő keserűk és egyéb likőrök nem csak önmagukban fogyaszthatóak, de egyes gyümölcsös likőrök koktélok alapanyagai között is szerepelnek. Likőrök egyrészt koktél alapanyagként szolgálnak másrészt a bitterek behűtve önmagukban fogyasztva gyomorkeserű ként az emésztést segítve lehetnek hasznos italok. Ilyen a jagermaister vagy az unicum, de a fernet branca vagy az underberg is. De vannak olyan bitter likőrök amiket italba keverünk mint az aperol amiből a híres aperol spritz et készítik vagy a campari is. Ezen kívül különböző gyümölcs likőrök közül válogathatsz mint finom koktél alapanyagok. A likőrökről itt tudsz bővebben olvasni. A bitterekrő és keserű likőrökről itt tudsz bővebben olvasni.