Termékek Menü

Jim Beam whiskey 4,5L 40%

Ár:
50.380 Ft (39.669 Ft + ÁFA)
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Jim Beam whiskey 4,5L 40%
Cikkszám: WHI450111391
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 11.196 Ft/L
Kapható választék:
Ajándék zacskó választás::
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Side whiskys pohár 330ml Side whiskys pohár 330ml
400 Ft
Timeless whiskeys pohár  205 ml Timeless whiskeys pohár 205 ml
485 Ft
Rock Bar Rocks whiskeys üvegpohár 270ml Rock Bar Rocks whiskeys üvegpohár 270ml
320 Ft

Leírás és Paraméterek

Az eredeti "Kentucky Straight Bourbon Whiskey"-t 1795 óta ugyanaz a család készíti, generációkon keresztül, ugyanazzal a módszerrel. A világ legkedveltebb bourbonje legalább 51% kukoricából és friss, vasmentes Kentucky állambeli forrásvíz felhasználásával készül. Frissen kiégetett tölgyfahordókba töltik, ahol a jellegzetes, többemeletes "Rackhouse"-okban 4 év alatt érik egészen különlegessé, és így nyeri el azt a hosszú lecsengésű és változatos ízét, amely oly félreismerhetetlenné teszi.
Színe narancsos vöröses árnyalatú. összetett illatában a kukorica pazar édessége, a vágott széna jellegzetes illata keveredik a karamell és vanília egyedülálló jellegével. ízében kezdetekben a jellegzetes bourbon karakter nyílik ki, melyben a vaníliás, karamellás édeskés hatások dominálnak. Ezt később diszkrét tölgyes jegyzetek és enyhe fűszeresség követi. Lecsengése nem túl hosszú, viszont kellemesen édes, fűszeres, fás karakterekkel gazdagított.
Fogyasztását önmagában vagy long drinként illetve koktélokhoz keverve ajánljuk.
Jim Beam 4.5 liter: Kentucky állam Louisville-i repülõterétõl egy nagyobb ugrásnyira áll az a lepárló, ahol ma is készítik a Jim Beam whiskey-t. De a felszálló gépek zaján kívül is sok minden megváltozott a híres szeszfõzde környékén. Egy azonban változatlan maradt, nyolc kilométerrõl hozzák ma is a legendás Hardin-patak vizét a szeszfõzéshez. Sajátos összetétele révén sok kalciumvegyületet hoz magával a mészkõsziklákból, viszont vasat nem, s ez a végeredményen is megérzõdik. Egy szakértõ vélemény szerint a Bourbonben lévõ mészkõnek köszönheted, hogy másnap reggel úriemberként ébredhetsz fel . . . A törvénytisztelõ Beam család: Az 1792-ben önálló állammá lett Kentucky, és a Beam család szinte egyszerre indult meg a virágzás útján. Jacob, majd fia David, illetve unokája, a második David alkotta meg és indította be a szeszfõzdét. A negyedik generációból James Beauregard Beam lett a névadója a cégnek. Õ azonban csak a híres alkoholtilalmi (ún. prohibíciós) törvénynek a bejelentéséig ûzte az ipart. ""Nem akarok a whisky miatt börtönbe kerülni"" - mondta a fiának. Mint azóta tudjuk, J. B. B. a kisebbséghez tartozott törvénytisztelõ álláspontjával, mert a titkos szeszfõzés és - csempészet azért sokak megélhetése maradt az Államokban. Csak 15 hosszú év után, 1933-ban emelhette ismét szájához a poharat a börtön kockázata nélkül. A gyártás voltaképpen egy kompromisszum eredményeként született meg. A frissen kipusztított erdõk után termõre fogott földek nem adtak jó rozstermést. Ugyanakkor ha a búza és a kukorica között választhattak, számos farmer a kukoricát részesítette elõnyben, hiszen az háromszoros szemmennyiséget adott. Igen ám, de az ebbõl nyert szesz édeskés volt, ezért láttak neki a Beam család tagjai a többféle szemestermény (rozs, árpa, búza) hozzáadásával kombinált párlatok fõzéséhez. A fõzésnek is van titka: az alacsony hõmérsékletû lepárlásnak tulajdoníthatóan a szesz nem ""kaparós"". És ha már említettük az ásványi adalékokat, ne felejtsük el a növényieket sem: a Kentucky földjén nõtt fehér tölgyekbõl olyan hordó készül, mely maga is hozzáadja ízelemeit a Bourbon végleges ízkompozíciójához. A hordókat ma is kiégetik belülrõl, de hogy ennek miképp alakult ki a hagyománya, ma már nem lehet (hitelt érdemlõen) tudni. A legenda szerint halat szállítottak a hordóban, melybe aztán whiskey-t akartak tölteni. Hogy a hal bûzét elvegyék, kiégették a belsejét, s láss csodát, a szesz ettõl borostyánszínû és bársonyosabb lett. Az égetést még ma is alkalmazzák, sõt, a minõség megõrzése érdekében jogszabály tiltja a hordó másodszori használatát. Az érlelés négy (olykor nyolc) évig is eltart.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Űrtartalom 4.5L
Whisky típusa Bourbon whiskey
Alkoholtartalom 40%

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!

Neked ajánlott termékek