Termékek Menü

Absinthe Absente 55 0,7L 55%

Ár:
11.170 Ft (8.795 Ft + ÁFA)
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Absinthe Absente 55 0,7L 55%
Cikkszám: SZ2480
Elérhetőség: Pillanatnyi készlethiány
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 15.957,14 Ft/L
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A La Belle Epoque legjobb abszesztusaival megegyező összetevőkből készült az Absente 55 volt az első olyan fajta abszint, amelyet legalizáltak Franciaországban 1915 ben.
Ezt az abszintot infúzióból és absztinens (1,5%), citromfű és menta szeszes italokból, cukornádból és alkoholból álló infúzióból és esszenciából készítik. 1830-ban a tisztek Algírban katonáknak adtak tanácsot, akik nem érezték magukat, hogy néhány csepp Absinthe-t adjanak a többé-kevésbé tiszta vízhez, amelyet ivásra szántak. De a katonák és a tisztek egyaránt inkább növelték az adagot, és ez a jótékony likőr is meggyógyította a hangulatot. Így jött létre az abinthizmus az afrikai nap alatt, és a gyógyszeresedés lelkesedés forrása lett.
Ám Európában szinte mindenütt ivásellenes kampányok keletkeztek, és fő céljuk Abszinté volt. Belgium betiltotta 1906-ban, Svájc 1910-ben követte. Franciaország egyszerűen kivetett egy adót. De 1915. január 7-én Poincar megerősítette ezeket a különböző intézkedéseket; március 4-én kiterjesztette őket a bárokra vonatkozó különféle korlátozásokra, és végül teljesen kizárták az Absinthe-t.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Űrtartalom 0.7L
Alkoholtartalom 55%

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!

Neked ajánlott termékek